Top 5 cele mai bune motociclete de enduro

Top 5 cele mai bune motociclete de enduro

Pentru a lua parte la o competitie de enduro ai nevoie de curaj, pasune si, nu in ultimul rand, o motocicleta pe masura. Daca ne ghidam exclusiv dupa definitia termenului „enduro”, ne putem duce cu gandul la o cursa in care sunt angrenati mai multi piloti, durata si distanta in care acestia sunt testati fiind de cele mai multe ori peste limitele normalului.

Motociclistii folosesc doar motoare de calitate, realizate special pentru a oferi o rezistenta sporita la praf, noroi sau dunele de nisip. Daca suspensia prezinta o importanta sporita datorita mobilitatii sporite pe care o ofera, ceea ce conteaza cu adevarat este motorul si capacitatea sa. Pentru cursele obisnuite, un motociclist poate alege un motor in doi timpi cu o capacitate intre 125cc si 360cc, in timp ce competitiile de o mai mare anvergura ies in prim plan cu motoare in patru timpi care ofera o capacitate cuprinsa intre 195 si 650cc.

Specialistii din domeniu au facut si o scurta lista cu cele mai bune motociclete lansate in ultimii ani, majoritatea dintre ele fiind preferate chiar si de piloti celebrii care participa in cursele de anduranta.

1. Husaberg FE 501

Husaberg este un nume celebru in domeniul auto-moto, mai multe modele servind unor piloti celebrii de-a lungul ultimilor ani. Fata de modelele anterioare, Husaberg FE 501 este mult mai fiabil, motorul de 510cc fiind unul in patru timpi, echipat cu un ambreiaj special. Pretul unei astfel de motociclete se invarte undeva in jurul sumei de 13 000$.

2. Benelli BX 505 Enduro

Dupa preluarea companiei de catre chinezii de la Qianjiang, modelele Benelli au cunoscut un progres mai mult decat vizibil, investitiile fiind realizate indeosebi in segmentul de motorizare. Modelul BX 505 vine in prim plan cu noul motor in patru timpi de 505cc, un sasiu mult mai elegant si mai usor de manevrat precum si cu un pret extrem de competitiv, de doar 10 800$.

3. KTM 950 Super Enduro

Este un model vechi insa ramane un varf de lancie pentru segmentul enduro, KTM 950 Super Enduro fiind lansat undeva la finele lui 2009. Motorul gigant, de 942cc, dispune de numai putin de 98cp, 6 viteze si este unul dintre exemplarele care pot fi folosite chiar si pentru traficul stradal. O problema pentru cei interesati de acest model ar putea fi reprezentata de pretul ridicat, cei 13 000$ plasandu-l printre cele mai scumpe modele din gama sa.

Lasă un comentariu