Spitale si clinici cu renume la nivel mondial

Spitale si clinici cu renume la nivel mondial

Desi majoritatea clincilor romanesti nu se afla la un nivel avansat din punct de vedere administrativ si executiv, nu acelasi lucru putem spune despre spitalele din tarile cu adevarat puternice la nivel medical. Specialistii din domeniul medical au realizat o lista cu cele mai bune clinici din lume, numai putin de jumatate din primele zece avandu-si originea in SUA, tara cu cel mai puternic sistem medical la nivel mondial.

Cel mai bun spital? John Hopkins Hospital – Baltimore, USA

Cand ne referim la cel mai bun spital, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte: dotari, calitatea serviciilor, medici, sistem dedicat rezidentilor sau chiar departamentele de cercetare. Examinand toate aceste caracteristici, clinica John Hopkins reuseste de circa 20 de ani sa ramana in capul listei, aici fiind locul in care lucreaza cei mai buni medici dar si locul in care s-au efectuat unele dintre cele mai celebre operatii, inclusiv o operatie de schimbare de sex.

Dat fiind faptul ca numai putin de 15 din cele 16 specializari de maxima importanta poseda cea mai buna tehnologie si cei mai buni specialisti, preturile serviciilor nu mai mira pe nimeni: cezariana costa undeva la 16 000$, pretul unei nasteri normale se ridica la aproximativ 10 000$ in timp ce o simpla transfuzie costa putin peste 3 000$.

Marea Britanie se lauda cu cele mai bune clinici privind recuperarea si tratarea copiilor

Desi Europa ofera trei dintre cele mai bune clinici din lume, doua dintre acestea sunt localizate in Marea Britanie. Sistemul medical britanic are o istorie bogata, prezenta a doua clinici in acest top nefiind o surpriza pentru nimeni. In acest sens, spitalul Great Ormond Street din Londra, fondat in anul 1852, se lauda cu titulatura de cel mai bun spital dedicat copiilor, in timp ce clinica The Priory dispune de cel mai bun departament de recuperare, an de an trecandu-i pragul mii de vedete si oameni de afaceri.

Asa cum afirmam inca din introducere, topul este dominat de clinicile americane, Harvard Med din Boston, Centrul de Oncologie din Houston sau Centrul Medical Cedars Cinai Medical din Los Angeles fiind doar cateva dintre numele pe care le regasim in datele oferite de specialisti. Despre Medical Cedars Cinai Medical din Los Angeles putem afirma un singur lucru: este cel mai luxos spital din lume, pretul unei rezerve de lux ajungand chiar si la 1 000$. Desi preturile sunt exorbitante, aici se trateaza un numar extrem de ridicat de pacienti, amplasarea propice si calitatea serviciilor asigurandu-i mii de pacienti zilnic, majoritatea fiind vedete si oameni de afaceri din toate colturile lumii.

Lasă un comentariu