Sony Xperia Ultra – un smartphone perfect

Sony Xperia Ultra – un smartphone perfect

Desi Samsung sau Apple par a detine monopolul segmentului de smartphone-uri, sunt numerosi alti producatori care ies in evidenta intr-un mod mai mult decat placut. Un nume sonor in industria electronicelor este Sony, niponii extinzandu-si gama de produse catre telefoanele inteligente. Daca inceputurile celor de la Sony in industria terminalelor mobile a coincis cu achizitia suedezilor de la Ericsson, prezentul ne indica o dinamica mult mai mare, inginerii niponi bazandu-se pe un nivel tehnologic extrem de avansat care le-a permis sa lanseze smartphone-uri de exceptie.

Un astfel de model este Sony Xperia Z Ultra, probabil cel mai reusit telefon produs vreodata de niponi. Lansat la mijlocul lunii iunie, Xperia Z Ultra este un upgrade al modelului Z, diferentele intre cele doua terminale fiind insa destul de semnificative.

Estetic, Sony Xperia Z Ultra este un telefon superb, carcasa din sticla de o foarte buna calitate oferindu-i un plus consistent la capitolul rezistenta. Desi dimensiunile display-ului sunt generoase, amanunt care ii confera si telefonului o dimensiune destul de ridicata, amanuntul care iese in evidenta este de fapt grosimea de doar 6.5mm.

Dincolo de aspectul estetic deosebit, Sony Xperia Z Ultra detine o echipare hardware de-a dreptul fantastica, prima componenta care iese in evidenta fiind chiar procesorul, un Quad Core de 2.2 GHz menit sa va ofere un plus consistent din punct de vedere al vitezei de lucru. Nu doar procesorul este insa o piesa de rezistenta ci si acceleratorul grafic Andreno 330 sau memoria RAM, Sony Xperia Z Ultra fiind echipat cu numai putin de 2GB.

Tot la capitolul componente hardware o sa includem, pentru inceput, spatiul de stocare intern de 16GB, spatiu pe care il puteti extinde facil cu ajutorul unui card microSD cu o valoare maxima de 64 de GB. Un alt element de exceptie este display-ul, atat din punct de vedere al dimensiunilor, cei 6.4 inci iesind cu singuranta in evidenta, cat mai ales din punct de vedere al performantelor tehnice deosebite. Discutam de un display cu tehnologia touchscreen care dezvolta 16 milioane de culori, rezolutii de pana la 1920 x 1080px, o densitate e pixelilor de 344ppi precum si un sistem multitouch in 10 puncte.

Daca din punct de vedere hardware, Sony Xperia Z Ultra este echipat excelent, trebuia ca cineva sa puna in miscare toate aceste componente performante iar acest lucru a ramas in sarcina sistemului de operare Android 4.2.2. Este un sistem de operare flexibil, foarte bine optimizat, care va ofera posibiitatea sa utilizati la capacitate maxima numeroasele aplicatii interne sau sa descarcati sute de aplicatii din portalul Google Play.

Dincolo de componentele hardware si de sistemul de operare regasim numeroasele medii de conectivitate: Bluetooth, Wi-fi, 3G, 4G, microUSB sau configuratia multimedia de varf. Sony Xperia Z Ultra vine cu o camera foto de 8MP, doua difuzoare stereo precum si numeroase module interne care servesc la utilizarea fisierelor multimedia de orice fel.

Tragand o concluzie asupra configuratiei hardware si a celorlaltor capitole la care Sony Xperia Z Ultra puncteaza atent si extrem de clar, putem spune ca acest smartphone este printre cele mai reusite telefoane lansate in 2012.

De unde putem cumpara acest telefon? Incercati sa verificati oferta operatorilor de telefonie mobila, cautati-l in magazinele de specialitate sau consultati rubrica noastra de anunturi telefoane mobile, este foarte probabil sa-l regasiti pus la vanzare de un utilizator inregistrat pe site-ul nostru.

Lasă un comentariu