Situatia preturilor apartamentelor in capitala

Situatia preturilor apartamentelor in capitala

Situatia din ultimele luni privind preturile apartamentelor din capitala nu este una tocmai roz, scaderile situandu-se, in medie, intre 3 si 5%. Potrivit specialistilor in imobiliare, cele mai afectate au fost apartamentele de trei camere si garsonierele, proprietarii fiind nevoiti sa scada chiar si pana la 10% din pretul imobilelor situate in zonele periferice.

Pretul unei garsoniere situata intr-o zona rezonabila a capitalei a atins cel mai scazut prag al anului 2012, cei 33.184 de euro fiind o suma pentru care majoritatea proprietarilor prefera sa nu-si cedeze imobilele in aceasta perioada. Consultantii in tranzactii imobiliare afirma faptul ca scaderile in cazul garsonierele vor continua, astfel ca variatia preturilor pentru urmatoarele 12 luni poate fi de pana la 3.000 euro.

 

Se asteapta cresteri ale preturilor pentru apartamentele cu doua camere

Desi ne aflam intr-o perioada in care tranzactiile imobiliare sunt destul de rare, specialistii anunta cresteri ale preturilor pentru apartamentele cu doua camere de undeva din toamna acestui an. In momentul de fata, suma medie pentru care puteti achizitiona un apartament cu doua camere este de 53.000 euro, astfel ca se asteapta cresteri de pana la 2% in lunile septembrie-octombrie.

Nu acelasi lucru putem spune despre apartamentele de trei si patru camere, in momentul de fata, preturile medii fiind in cadere libera. Pe site-urile de anunturi imobiliare intalnim preturi ale apartamentelor cu trei camere chiar si la sume de sub 70.000 de euro, diferenta fata de luna iunie a anului 2012 fiind de pana la 10.00- de euro.

Apartamentele cu patru camere sunt si ele afectate de criza imobiliara, proprietarii venind cu oferte care mai de care mai interesante pentru a-si putea vinde marfa. Fata de luna trecuta, preturile au scazut cu alti 4.000 de euro.

Ofertele de vanzare apartamente sunt tot mai numeroase

Observand aceasta fluctuatie dar si scaderile consistente de preturi, multi proprietari sunt tentati sa-si vanda apartamentele. In acest sens, pe site-urile de anunturi imobiliare regasim aproximativ 2700 de oferte noi, un numar care se anunta mai mare cu peste 300 de unitati fata de luna mai a acestui an.

Numarul de peste 2700 de noi oferte de vanzare apartamente se imparte dupa cum urmeaza: 500 de garsoniere, 1.200 de apartamente cu doua camere, 840 de apartamente cu trei camere in timp ce apartamentele cu patru camere sunt, asa cum va asteptati, intr-un numar ceva mai mic, de doar 260 de unitati.

Lasă un comentariu