Producatori de haine cu renume la nivel mondial

Producatori de haine cu renume la nivel mondial

Ne place sau nu sa recunoastem, hainele il fac pe om si noi suntem tot mai interesati de modul cum aratam si de ceea ce imbracam. Cheltuim lunar sume consistente pe haine si ne asiguram ca achizitionam doar haine de calitate, produse de cele mai importante branduri la nivel mondial. Nu exista un clasament exact al celor mai buni producatori de haine, ne-am putea ghida dupa numarul de perechi de pantofi vandute sau dupa preturi insa aceste aspecte nu sunt intodeauna un etalon de luat in calcul. Va prezentam insa cum stau lucrurile cu doi producatori care au o istorie bogata in domeniul vestimentar si care se pot lauda cu numeroase colectii imbracate atat de populatia de rand cat si de celebritati din lumea filmului sau a muzicii.
Prada este o companie din Milano ce a fost infiintata la inceputul anilor 1900, mai exact in anul 1913. Numele complet al companiei este Fratelli Prada si provine de la alianta fratilor Mario si Martino Prada, fondatorii acestui mare brand din industria vestimentara.
Dupa moartea fratilor Prada, in fruntea companiei a ajuns fiica lui Mario prada, Luisa, cea care a condus ostilitatile pana in anul 1978, an in care s-a stins din viata. De atunci si pana in clipa de fata, fraiele companiei sunt detinute de Miuccia Prada, fiica Luisei si un foarte cunoscut designer vestimentar.
Alaturi de Miuccia, in fruntea companiei, se afla Patrizio Betelli, cei doi reusind sa cladeaca un adevarat imperiu care numara peste 250 de magazine in toata lumea si aduce incasari de aproximativ 3 miliarde de euro anual.
Dior este, probabil, cea mai cunoscuta casa de moda din Franta, un taram recunoscut pentru istoria bogata in acest segment de activitate. Trecand din capitala modei, Milano, in capitala Frantei, Paris, descoperim una dintre cele mai de succes case de moda din lume, inca din anul 1946, Christian Dior reusind sa puna bazele unui colos al acestui segment de activitate.
Inceputurile au coincis cu lansarea primei colectii, mai exact in anul 1947, urmand ca in anul 1949 sa se lanseze si un prim magazin de haine in inima orasului New York, USA. Cifrele indicau la inceputul anului 1950 o dominatie vizibila a casei de moda Dior in randul producatorilor de haine din Franta, peste 80% din totalul vanzarilor in afara granitelor fiind asigurate de Christian Dior si angajatii sai.
Moartea lui Christian Dior, in anul 1957, a coincis cu punerea in functia de director de creatie a tanarului Yves Saint-Laurent, la cei 21 de ani devenind unul dintre cei mai tineri designeri vestimentari care ocupau o functie atat de importanta intr-o mare companie de haine. Urmatorul an a culminat cu lansarea primei colectii de haine, Yves Saint-Laurent bucurandu-se de un adevarat succes cu numeroase creatii unice in lume. La finele lui 1960, Yves Saint-Laurent ii lasa locul lui Marc Bohan, un francez care a condus compania pariziana pana in anul 1989.
Perioada recenta a coincis si cu cateva scandaluri mediatice care nu au facut deloc cinste companiei, in luna martie a anului 2011, John Galliano fiind indepartat din fruntea companiei in urma unor declaratii care au zdruncinat din temelii lumea modei. Ajunsi fara director de creatie, Christian Dior a ajuns intr-o perioada de recul insa se mandreste cu o popularitate asemanatoare celei din trecut, cele peste 200 de magazine din toata lumea generand vanzari de peste 20 de miliarde de euro anual.

Lasă un comentariu