Noutati din tabara celor de la BMW – Seria 2 Coupe

Dupa ce au decis sa acorde o sansa si productiei modelelor cu cifre pare,, BMW s-a axat indeosebi pe seriile 4 si 6, pana in acest an fiind lansate mai multe versiuni competitive. A venit randul seriei 2, momentul actual fiind sinonim cu lansarea modelului BMW Seria 2 Coupe, o masina care in scurt timp va inlocui seria 1 Coupe.

Privita din exterior, am indrazni sa spunem ca Seria 2 Coupe este o masina care pastreaza aceleasi coordonate ca versiunea precedenta. Ei bine, acest lucru nu se prea intampla in linii mari, BMW Seria 2 Coupe asimilandu-se mai degraba cu versiunea coupe a seriei 4. Ce ne-a placut enorm de mult a fost grila spate, stopurile fiind de o calitate foarte ridicata insa si cu un efect estetic deosebit, intregul aspect al lui BMW Seria 2 Coupe fiind unul mult mai modern si mai interactiv.

Ce diferente exista intre BMW Seria 1 Coupe si noul BMW Seria 2 Coupe? In primul rand grila spate, asa cum afirmam anterior, Seria 2 Coupe dispunand de un set de stopuri moderne si dinamice. In al doilea rand dimensiunile, asta in pofida faptului ca ele nu sunt sesizabile insa exista. Avem parte de o lungime mai mare cu aproximativ 72 mm in timp ce latimea a crescut si ea cu 32 mm. Aceste noi dimensiuni, desi nu sunt mult diferite fata de versiunea anterioara, au avut repercusiuni la nivelul spatiului interior, BMW Seria 2 Coupe dispunand acum de un portbagaj cu aproximativ 20 de litri mai mare, capacitatea maxima ajungand la o valoare mai mult decat decenta, de aproximativ 391 de litri.

Interiorul nu a fost schimbat absolut deloc, date fiind modificarile mici la nivelul dimensiunilor, scaunele si bordul ramanand intacte. Sa fim sinceri, nici nu se impuneau modificari interioare, BMW Seria 1 Coupe fiind o masina care dispune de absolut toate facilitatile in timp ce materialele folosite de germanii de la BMW sunt de cea mai buna calitate.

Din punct de vedere al motorizarilor, versiunea vedeta este BMW M235i Coupe, motorul de 3 litri dezvoltand o putere de aproximativ 326 CP. Nu doar motorul este unul de calitate ci si dotarile interioare, soferii fiind intampinati de cateva facilitati menite sa conduca sofatul catre cele mai inalte standarde: frane M Sport, directie sport sau chiar diferentialul spate BMW M Performance ce va permite o alunecare limitata in orice situatie. Celelalte versiuni de motorizare sunt 218d Coupe, 220d Coupe, 225d Coupe si 220i Coupe, aceasta din urma, impreuna cu M235i Coupe fiind singurele versiuni propulsate de un motor pe benzina.

Lasă un comentariu