Locuri de vizitat pe insula Corfu

Locuri de vizitat pe insula Corfu

Corfu este una dintre cele mai frumoase insule grecesti, peisajele naturale dar si traditiile de mii de ani fiind adevarate puncte de atractie pentru turisti. Ca pozitionare, insula Corfu face parte din grupul Insulelor Ionice Grecesti, are o dimensiune de aproximativ 614 km2 in timp ce principalul oras ca dimensiune este Kerkyra.

Corfu este imprejmuita de apele sarate ale Marii Ionice, dispune de o vegetatie bogata de maslini, de aici si renumele de Insula Verde, iar turismul este cel mai dezvoltat segment economic, sezonul insorit intinzandu-se pe mai bine de jumatate de an.

Ce vizitam cand ajungem in Corfu?

Kassiopi – La origini, Kassiopi a fost un sat de pescari, prezentul indicandu-ne un orasel pitoresc cu o istorie bogata. Aici putem vedea plantatii imense de maslini sau citrice, drumuri superbe de-a lungul coastei si plaje de cea mai buna calitate unde putem sa petrecem putin timp fara a fi deranjati, zona fiind o oaza de liniste si relaxare.

Paleokastritsa – Situat la aproximativ 25 de kilometri de Corfu Town(Kerkyra), este o statiune recunoscuta pentru peisajele superbe cat si pentru plajele de calitate superioara. Puteti sa achizitionati bilete pentru un drum cu vaporul, este o maniera facila de a urmari principalele locuri ale coastei.

Corfu Town – Este cel mai important oras de pe insula, atat din punct de vedere al dimensiunilor, al numarului de locuitori cat si din punct de vedere turistic si organizatoric. Fiind un adevarat nod, de aici puteti opta pentru excursii in celelalte locatii ale insulei dar va puteti angrena si in vizitarea unor monumente frumoase precum: Old Fort, The Theater of San Giacomo, Palace of Saint Michael and George, St. Spiridon’s Church.

Muzeul de arta asiatica – Aflat in incinta Palace of Saint Michael and George, se remarca datorita unor elemente unice in lume: mobilier vechi, portrete ale unor importante personaliati politice din cadrul Senatului Greciei sau chiar ale Chinei, seturi de arme si armuri cu origini japoneze, precum si numeroase alte exponate ale culturii asiatice. Pentru a avea acces in acest muzeu, este necesar sa achitati o taxa de aproximativ 3E.

Biserica Sfantul Spiridon – Este cea mai mare biserica de pe insula si locul in care anual se organizeaza pelerinaje. O mini vacanta de 6 zile aici costa 300-400 de euro, avand asigurate transportul si cazarea la hoteluri de 2-3 stele. Venind aici puteti pleca si in alte vizite pe insula, vizitarea unor locatii precum Salonic, Old Town sau Kassiopi fiind preferate in dese randuri de turistii ajunsi aici.

Lasă un comentariu