Cele mai bune clinici private din Romania

Cele mai bune clinici private din Romania

Ministerul Sanatatii a expus o lista in care regasim cele mai bune clinici private din Romania, clasificarea realizandu-se in functie de mai multe compotente. Tinand cont de conditiile oferite pacientilor, nivelul cadrelor medicale sau logistica detinuta, putem spune ca regasim clinici private cu nivelul I de competenta sau clinici care se indreapta mai degraba spre partea opusa a clasamentului si au fost catalogate drept clinici cu un nivel de competenta limitat.

Noi am pus cap la cap informatiile si va prezentam doar cateva dintre clinicile private care au dobandit un rating adecvat. Sunt clinici cu renume in Romania care primesc anual sute de mii de pacienti.

Regina Maria(fost Euroclinic) – Bucuresti

Pana in anul 2011, Spitalul Regina Maria a fost detinut de reteaua Euroclinic, insa in urma unei tranzactii care a implicat CMU(Centrul Medical Unirea), a fost achizitionat contra sumei de 30 de milioane de euro si a fost rebranduit.

Spitalul privat Regina Maria a fost lansat in anul 2005 si se poate lauda cu titulatura de prim spital privat din capitala. In momentul de fata, unitatea privata dispune de o cladire cu sapte etaje dedicate exclusiv serviciilor medicale precum si de un etaj in care au birourile toti cei din conducerea tehnica si administrativa.

Desi a fost incadrat in cea de-a IV-a categorie de competenta, Regina Maria ramane una dintre cele mai bine cotate clinici private din Bucuresti, in ultimul an fiind realizate numeroase investitii la nivelul blocurilor operatorii: sali de operatie, sali pentru nasteri si o sala postoperatorie.

Spitalele MedLife – Arad/Bucuresti

Cea mai mare unitate MedLife se regaseste in Bucuresti si poarta denumirea Life Memorial, insa lantul de clinici private mai detine alte doua clinici de pediatrie in Bucuresti si Arad.

Life Memorial este cotat a fi o clinica de nivelul III privind competentele, pacientii care pot sa se beneficieze de serviciile medicale fiind doar cei din Bucuresti si judetul Ilfov. Cu toate acestea, medicii va pot ajuta si daca nu aveti domiciliul in Bucuresti, conditia de baza fiind ca afectiunile sa fie de un nivel ridicat din punct de vedere al complexitatii.

Intins pe o suprafata de peste 12.000 de metri patrati, Life Memorial este una dintre cele mai mari clinici private din Bucuresti, blocul operator dispunand de numai putin de cinci sali de operatie si sectii dedicate tuturor domeniilor de activitate medicala.

In momentul de fata, MedLife este o retea care opereaza 9 clinici private, 8 laboratoare de analize, 28 de centre medicale cu activitate generalista, alte 7 centre cu activitati singulare precum si unul dintre cele mai mari lanturi de farmacii, este vorba despre PharmaLife.

Spitalul Pelican – Oradea

Dintre toate clinicile private din Romania, clinica Pelican a primit cel mai inalt nivel de competenta, este vorba despre nivelul al II-lea. Lansata in toamna lui 2008, clinica Pelican ofera servicii medicale pacientilor din judetul Bihor si judetele limitrofe.

Detinuta de fratii Maghiar, Adrian si Teodor, clinica Pelican are o capacitate de aproximativ 90 de paturi, sase sali de operatie precum si cabinete pentru toate specialitatile.

Se preconizeaza ca spitalul Pelican va primi noi investitii la nivel de infrastructura dar si un nou coleg de echipa, fratii Maghiar dorind sa construiasca un spital de acelasi profil in Cluj, investitiile de peste 50 de milioane de euro incadrandul in categoria I de competenta.

Lasă un comentariu