Cei mai bogati oameni din lume

Cei mai bogati oameni din lume

Forbes este revista americana care ne ofera anual topul celor mai bogati oameni de pe planeta. Anul 2013 a coincis cu o crestere substantiala a numarului oamenilor de afaceri care detin cel putin 1 miliard de euro in cont, ajungand la peste 1480, precum si a cifrelor celor mai bogati 5 oameni din lume.

1. Carlos Slim – Mexic – 73 de miliarde de dolari

Inca din anul 2009, Carlos Slim reusea sa-l devanseze pe Bill Gates in fruntea topului cu cei mai bogati oameni de pe planeta, averea sa ajungand la impresionanta suma de 73 de miliarde de dolari. Cu afaceri in industria telecomunicatiilor, averea sa este in crestere cu peste 4 miliarde fata de anul trecut, omul de afaceri mexican fiind implicat chiar si fotbal, acesta detinand numai putin de trei cluburi: Leon si Pachuca din Mexic precum si Real Oviedo, din Spania.

2. Bill Gates – SUA – 67 de miliarde de dolari

Se spune ca averea lui Bill Gates depasea de mult timp pragul de 100 de miliarde de dolari daca acesta nu dona un procent substantial din aceasta suma diverselor asociatii de caritate. Cu toate acestea, co-fondatorul Microsoft se mandreste cu o avere impresionanta, in afara functiei detinute in cadrul celei mai mari companii software el detinand numeroase alte companii precum Ecolab sau FEMSA.

3. Amancio Ortega – Spania – 57 de miliarde de dolari

Amancio Ortega este de departe cel mai bine clasat european din acest top, anul 2013 aducandu-i o crestere extraordinara a averii, cu peste 19 miliarde de dolari. Aceste sume l-au plasat in top trei cei mai bogati oameni din lume, devansandu-l chiar si pe Warren Buffet, un nume constant in acest top. Principala sa activitate este in segmentul vestimentar, cele 60% din actiunile grupului Inditex(Zara, Massimo Dutti si Stradivarius) oferindu-i o avere consistenta, mai ales daca ne gandim ca valoarea actiunilor sale este intr-o continua ascensiune.

4. Warren Buffet – SUA – 53.5 de miliarde de dolari

Nelipsit de ani buni din acest top este si Warren Buffet, averea sa crescand pe durata anului trecut cu ‘doar’ 9 miliarde de dolari. Desi a fost devansat de spaniolul Amancio Ortega si a pierdut, dupa numai putin de 13 ani consecutivi, podiumul, proprietarul imperiului Berkshire Hathaway se poate lauda cu a doua crestere a anului din punct de vedere al sumelor, amanunt care ii ofera increderea ca in anii urmatori va reveni in top 3 cei mai bogati oameni din lume.

5. Larry Ellison – SUA – 43 de miliarde de dolari

Larry Ellison este cunoscut pentru lansarea companiei software Oracle, cresterea cu peste 20% a actiunilor oferindu-i un plus de peste 7 miliarde in conturi. Desi averea i-ar permite sa traiasca in lux pentru mai multe generatii, Larry este intr-o dorinta continua de expansiune, in acest an investind sume importante pentru achizitia companiei aeriene Island Air si a insulei Lanai din Hawaii, precum si a mai multor proprietati in Malibu sau alte zone exotice.

Lasă un comentariu