Amenajarea inteligenta a gradinilor de mici dimensiuni

Amenajarea inteligenta a gradinilor de mici dimensiuni

Nu sunt multi cei care se pot bucura de o gradina la dimensiuni generoase, majoritatea dintre noi dispunand de gradini mici dar si de lacune in ceea ce priveste amenajarea acestor spatii. Desi spatiul este de cele mai multe ori una din marile probleme, avem la indemana o serie de optiuni in ceea ce priveste amenajarea placuta si eficienta a spatiului verde, totul pentru un rezultat care sa ne faca mandri de propria gradina.

Renunta la aleea din beton, foloseste caramida

Nu doar ca o alee din beton este simpla si de multe ori inestetica, alegerea unui astfel de material incarca destul de mult spatiul si nu ii ofera o viziune foarte ampla. Alternativa vine din randul caramizilor, simpla utilizare a unor bucati subtiri de caramida oferind un plus de calitate gradinii voastre Va puteti folosi fie de forme simetrice, fie de forme asimetrice, important fiind sa marcati aleea de la un capat la celalalt si sa va axati pe propriile idei.

Apa are o importanta covarsitoare

Va place sunetul apei curgatoare? Nu conteaza dimensiunea unei gradini atunci cand vine de un element vital cum este apa, o simpla fantana sau un iaz avand un efect vizual remarcabil. Daca spatiul va permite, puteti apela chiar si la o mica trecatoare peste apa, un pod pietruit realizat la cote mici imbinandu-se perfect cu spatiul verde. Calculati cu atentie spatiul, consultati-va cu specialistii din domeniul amenajarilor exterioare si dati curs ideilor proprii.

Gazonul, piesa de rezistenta

O gradina fara un gazon ingrijit nu are acelasi farmec, asta pare a fi o idee de ansamblu enuntata de specialisti si adoptata de orice proprietar al unui spatiu verde. Suntem ferm convinsi ca in gradina voastra de vor regasi diverse plante, diversi arbori, gazonul fiind acea piesa care va reusi sa imbine totul cu o perfectiune desavarsita. Daca nu ati sadit inca gazonul, incepeti prin a curata suprafata gradinii de diversele obstacole(gunoaie, buruieni sau pietre), aduceti totul la un nivel adecvat si asigurati-va ca solul dispune de proprietatile necesare pentru ca iarba sa se dezvolte corespunzator. Nu va limitati doar la sadirea gazonului, cel mai important aspect fiind cel ingrijire: udat corespunzator, tunderea gazonului la o frecventa adecvata si eliminarea periodica a buruienilor.

Sadeste plantele pe terase improvizate

Realizarea unor terase artificiale se realizeaza in functie de natura spatiului, fie pe verticala, fie pe orizontala. Foloseste-te de elemente din lemn prin care se pot consolida terasele din pamant, alegerea unor dale din piatra sau a unor pavele fiind si ea o solutie in acest sens. Dupa ce ai realizat aceste terase din pamant, nu ramane decat sa alegi plantele preferate si sa le sadesti in functie de pozitionare, dimensiuni sau chiar nivelul de vizibilitate.

Lasă un comentariu